BRUTNÁKOVÝ OLEJ

BRUTNÁKOVÝ OLEJ

Brutnákový olej je poklad z přírody. Borák lékařský, rostlinka, ze kterého se vzácný olej získává, pochází především z oblasti Středomoří, ale v současnosti se nachází ve všech koutech světa. Brutnákový olej je znám především pro své zjemňující účinky. Kdo by byl tušil, že produkt jemné rostlinky s drobnými modrými kvítky může být tak významný? Pojďme se společně podívat na to, čím je brutnákový olej výjimečný a proč si jej oblíbily miliony lidí po celém světě.

CO JE TO BRUTNÁKOVÝ OLEJ?


Zprávy o využití brutnáku v léčitelství pocházejí ze středověku, od arabského lékaře Avicennu. Brutnákový olej se lisuje ze semen rostliny. V její nati a listech se nachází až 30% slizu a přibližně 3% tříslovin. Kromě toho obsahuje saponin, minerální látky (zejména dusičnan draselný a soli vápníku), křemičitany, organické kyseliny s vitamínem C, sacharidy, tanin, asparagin, cholin, stopy silice a alantoin (látka podobná močovině). Díky své jedinečné vůni a chuti se začal využívat také v gastronomii. Dodnes krášlí zahrady – pro vysokou produkci nektaru je velmi oblíbený u včel.


VLASTNOSTI brutnákového oleje

Brutnákový olej je jeden z nejlepších zdrojů kyseliny gama-linolenové. Esenciální mastné kyseliny si tělo nedokáže vyprodukovat a musí být dodávány stravou. Tyto kyseliny mají zásadní význam pro správné fungování mozku, růst a zdraví vlasů, kostí a pokožky a regulují metabolismus. Kyselina gama-linolenová (GLA), která patří mezi 6 nejdůležitějších esenciálních mastných kyselin, je nezbytná pro lidský růst, metabolismus, zdravé kosti. Brutnákový olej je využíván pro zdraví vlasů a pokožky. Je také velmi prospěšný při hubnutí, na nervy, při výskytu cyst a při artritidě.
 


BRUTNÁKOVÝ OLEJ V KOSMETICE

Proniká hluboko do pokožky a pomáhá obnovovat vnitřní vrstvy buněk. Brutnákový olej dobře hydratuje pokožku, zbavuje ji suchosti, svědění, a zároveň ji léčí. Bojuje proti svědění při suché pokožce hlavy a doplňuje tak její přirozené promašťování. Kromě toho, použití brutnákového oleje na vlasy zlepšuje jejich zdraví a dlouhověkost. Zdravé tuky obsažené v borákovém oleji také mohou pomoci oddálit plešatost a jiné typy problémů s vypadáváním vlasů.

BRUTNÁKOVÝ OLEJ PRO VNITŘNÍ UŽÍVÁNÍ

Brutnákový olej zvyšuje rychlost metabolismu v těle. Brutnákový olej pomáhá při snižování krevního tlaku zpět k normálu a navíc pomáhá zhubnout v oblasti pasu. Má velmi pozitivní účinek při léčbě kožních onemocnění – významné účinky byly zaznamenány při léčbě atopického ekzému, psoriázy a akné. Má regenerační a hojivé účinky na problematickou pokožku se sklonem k zánětům. Vnitřní užívání tohoto oleje dodává tělu důležité výživné látky, které zmírňují symptomy menopauzy, premenstruačního syndromu, vysokého krevního tlaku, srdečních problémů, nervových onemocnění a metabolických poruch.





Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Borage oil in the treatment of atopic dermatitis
- Borage and evening primrose oil
- Borage seed oil is a nutritional supplement



 

 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se