VÝROBKY NA OPALOVÁNÍ - ZRODĚNÍ SUNNYPHORIA

Čeho všeho jsou schopny sluneční paprsky?


Pro všechny organismy je jednoznačně nejintenzivnějším zdrojem záření právě slunce. Cestou na Zemi se jeho spektrum mění a slábne. Díky tomuto jevu se rozptýlí v jednotlivých složkách atmosféry, jeho část se pohltí a tak celkové záření se dělí hned na přímé a difúzní záření. Dále je ovlivněno globálními i lokálními faktory. vzdáleností Země od Slunce, oblačností, nadmořskou výškou a zeměpisnou šířkou či místním znečištěním ovzduší. Záření působí na živé organismy různými mechanismy. Některé reagují více či méně citlivě, jak je však známo, záření ovlivňuje vyplavování různých hormonů a syntézu vitamínu D, ale vyvolává i inaktivaci nitrobuněčných enzymů, zpomaluje dělení buněk a navozuje vznik mutací.

Vysoké procento populace má v oblibě „vypékat“ se na slunci právě u vody, ať už se jedná o oceán, moře, jezero či horský potok. Jedno je však jisté. Za starých časů našich babiček jsme ještě nepociťovali tu opravdovou, ba až devastační sílu slunce. Vzpomínám si, že naše maminka nás nenatírala opalovacími krémy skoro nikdy a také jsme se nikdy nespálili.
Mince má však dvě strany a právě při loňské dovolené, i když jsem se pořádně natřela a vyvarovala jsem se pobytu na přímém slunci během období oběda, spálila jsem se jako rak! Slunce dnes již není jako slunce během komunismu. Existuje již příliš mnoho faktorů, a to hlavně zvětšující se ozónová díra, znečištěné ovzduší apod., které ovlivňují počasí a tím sílu slunce. Právě po této události jsem se rozhodla, že nastal čas na návrh Sunnyphorie. Já jsem si vybrala cíleně sluneční kosmetiku na minerální bázi...jak jinak. :)
 

Chránit se před sluncem nebo ne?


Ani se nemusíme vyvalit na slunce a „vypékat“ do němoty. Stačí, když se probouzíme v jasný den a hned máme lepší náladu. Člověk je zvláštní tvor a náš organismus jednoznačně ty hřejivé paprsky potřebuje. Ale v jaké míře? Sluneční záření výrazně ovlivňuje „živé“ procesy. Uvádí do chodu složitý mechanismus vyplavování hormonů a syntézu vitamínu D, čímž zpevňuje kosti a dokáže rozzářit naši náladu. Pokožka a nervový systém se stávají citlivějšími, důležité orgány látkové výměny pracují efektivněji. Je opravdu nejlepším lékařem, ale tak jako jeho nedostatek, škodí i jeho přebytek. Při pobytu na slunci mějme na paměti, že nadměrné slunění je pro kůži jedním z největších nepřátel. Proto se vyplatí myslet předem a zvážit si, jestli si přejeme být přehnaně spálené beach bunnies ("čokoládky") nebo krásné "acylpirinky" iv padesátce. Ani jedna z nich? Správně! Decentně opálená pokožka je stále v módě ;)
 

Co byste o výrobcích sunnyphoria měli vědět


• Jsou vegan friendly? Ano, oba výrobky.

• Mysleli jsme při návrhu na naši Zemi? Odpověď je jednoznačně ano. Obsahují jen minerální filtry bez nano částic.

• Jsou vhodné pro děti? Ano, od dvou let je můžete natírat od hlavy až k patě. Samozřejmě, jako matka mám výhrady k tomu, aby se dítě nezdržovalo na slunci bez přímé ochrany (šatstvo apod.) bez přestávky po dobu delší než 30 minut.

• Jak na aplikaci? Sunnyphoria výrobky jsou hustší konzistence, jelikož neobsahují nano formy fyzikálních blokátorů. Příjemně se nanášejí, dopřejete-li si před aplikací extra dávku výživy a hydratace ve formě mrkvového oleje či bambuckého másla. Tím předcházíte i ztrátě vláhy z buněk pokožky a tak i předčasným známkám stárnutí.

• Jsou vodě a otěru odolné? Zkuste sami... mírně bílý povlak na pokožce vás přesvědčí. Nedejte se odradit - pokud aplikujete výrobek v jemných vrstvách, pokožka nebude sněhobílá.

• Jaké výrobky jsou vhodné po opalování? Sáhněte po mátovém hydrolátu, který krásně osvěží nejen po ale i během slunění. Zklidňující aloe vera gel dokáže divy a uklidní sluncem podrážděnou pokožku. Zvýrazněte své opálení Bronzillou. Díky obsahu minerálních barviv (mica) dopřejí pokožce třpytivě bronzový tón.

Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:

- The Difference between Chemical and Physical Sunscreens
- Effects of Sun Exposure
- What is the ozone layer, and why does it matter?



Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se