Spirulina Platensis

Spirulina Platensis

Je pravěká mikroskopická spirálovitá modrozelená řasa. Výborně se jí daří v extrémně čistých a silně alkalických jezerech subtropických oblastí, zejména v Mexiku a Havaj (Amerika) a Čadu (Afrika). Její existence je podmíněna prostředím bez zatížení pesticidy a insekticidy. V současnosti se už i pěstuje v Japonsku.

Proč je vzácná?

Domorodci si jí velmi cení, dokonce v minulosti sloužila jako platidlo. Už celá staletí ji využívají hlavně pro výživu. Pěna se posbírá, vysuší a extrahuje se z ní biokomplex účinných látek. 50-71% vysušené spiruliny tvoří plnohodnotná bílkovina, poskytující všech 8 esenciálních aminokyselin, což je velmi vzácné a ojedinělé v rostlinné říši.

Bílkoviny spiruliny jsou pětkrát stravitelnější než bílkovina masa nebo sójových bobů. V 10 g sušené spiruliny je tolik beta-karotenu jako ve 100 g mrkve či 14 vajíčkách a tolik železa jako ve 450 g špenátu. Kromě toho je bohatá esenciální mastné kyseliny, enzymy, chlorofyl, vitamin E, B9 (kyselina listová), B12 (kobalamin) a K. Pro tyto mimořádné vlastnosti se před časem začala spirulina na celém světě používat jako doplněk stravy a její extrakt pro kosmetické aplikace .

Kosmetické benefity

Anti-aging efekt
Spirulina mimo jiné obsahuje vitamín E, selen a tyrosin, které jsou známé svými silnými účinky proti stárnutí. Antioxidanty přítomné v tyrosinu blokují volné radikály a zpomalují stárnutí kožních buněk. Spirulina je také vynikajícím zdrojem chlorofylu, který má čistící vlastnosti a také pomáhá pleti udržet si vlhkost, což je hlavní klíč k udržení vzhledu hladší, hydratované pokožky.
 
Revitalizační efekt
Pokud vaše pokožka vypadala unaveně a nudně, spirulina užívaná ústně nebo aplikovaná topicky může udělat zázraky. S vysokým obsahem vápníku, železa, fosforu a vitamínů A, B-12 a E, čistí a obnovuje vitalitu a tón pokožky.

Detoxikační efekt
Spirulina podporuje rychlejší obnovu buněk a tím pomáhá pokožce hojit se rychleji. Zvyšuje metabolismus buněk pokožky, proto je klíčem k udržení permanentního zdravého vzhledu. Přirozeně podporuje vylučování odumřelých, suchých kožních buněk, které způsobují, že se vaše pokožka jeví jako hrubá, mdlá a bez jasu.

Spirulina a Soaphoria
Soaphoria zapracovala tuto vzácnou surovinu do výrobku na ošetření pleti. Její účinek můžete otestovat na sobě aplikací pleťové masky Herbaphoria.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?

Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:

 
Podobné produkty
Podobné články
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se