Jak často bychom měli měnit svoji skincare rutinu?

Tak, jak osvěžíte svůj šatník, když se změní roční období nebo potřebujete změnit tempo, přepracování může prospět i vaší péči o pleť. Zde je návod, jak často byste měli měnit svoji rutinu péče o pleť, abyste si udrželi svoji pleť ve špičkové formě.

Když najdete rutinu, která vám vyhovuje (ať už je to cvičení, příprava jídla nebo oddání se rannímu rituálu), je snadné se s ní sžít. I když rutina není špatná věc, někdy může vést k vyjetým kolejím. A přestože je pro výsledky klíčem právě dosažení konzistentního režimu péče o pleť, jednou za čas je třeba tento režim změnit. Pokud jste se někdy zamýšleli nad tím, jak často byste měli měnit svoji rutinu péče o pleť, neexistuje jednoznačná odpověď - ale je třeba mít na paměti několik věcí.


Jste připraveni začít? Tady je odborný průvodce, jak změnit rutinu péče o pleť.

Výhody změny rutiny péče o pleť

„Inventura“ péče o pleť není na škodu, naopak znamená, že svou rutinu přizpůsobujete přesně svým potřebám. Má několik vážných výhod, mezi které patří:

     Čistší pleť

     Zdravá kožní bariéra

     Jasnější tón pleti

     Hydratovaná pokožka

 

Pokud se ptáte, kdy změnit svou rutinu péče o pleť, odpověď se může u každého člověka lišit, ale existuje několik faktorů, na které je třeba si dát pozor:

 

 
Změna ročního období
Tak jako byste změnili šatník z léta na zimu, i pleť potřebuje změnu. Sladění výměny péče o pleť se změnou ročních období je jednoduchý způsob, jak udržet svou rutinu svěží a zajistit, abyste v rámci péče splňovali všechny potřeby vaší pleti. Je to proto, že rozdíl v teplotě a vlhkosti ovlivňuje naši pokožku. Často, například v zimě, může pokožka vyžadovat dodatečnou hydrataci, aby bojovala se studeným a suchým vzduchem. Zvažte proto, jestli si nevyberete těžší hydratační krém, abyste v nejchladnějších dnech zajistili hydrataci. V létě jej vyměňte za něco lehčího, například gelový hydratační krém, který vám pomůže udržet pokožku hydratovanou a vyváženou – dokonce i ve vedrech.

Vaše rutina neřeší aktuální stav či problém pleti
Pokud se vaše pokožka necítí pohodlně nebo si všimnete, že nevypadá nejlépe, možná je čas změnit rutinu. Pokud máte co do činění s vyrážkami, akné, suchými fleky, tmavými skvrnami nebo mdlým tónem pleti, může to být znamení, že je třeba něco změnit. Často to může být důsledek nekoupení správného produktu pro váš typ pleti nebo cíle, kterých chcete pleťovou péčí dosáhnout.

Vaše rutina vás netěší
Možná vás vůně vašeho hydratačního krému odrazuje, nemáte rádi texturu produktu nebo jste jednoduše připraveni ke změně. To je v pořádku! I když je vaše rutina péče o pleť navržena tak, aby vám pomohla cítit se ve své kůži dobře, je to také o tom, že do svého dne vnesete chvilku uklidňující péče o sebe, takže by vás měla těšit a nezpůsobovat rozpaky či nevoli k péči jako takové.
 


Jak na efektivní inventuru skincare rutiny

1. Zhodnoťte aktuální stav vaší pokožky.
Nejlepší je nejprve posoudit svou pokožku: Je mastná? Suchá? Kombinovaná. To vše určí produkty, které použijete. Například někomu se suchou pokožkou by prospělo hydratační mytí obličeje, zatímco někdo s mastnou pokožkou by mohl upřednostňovat pěnové mytí obličeje k odstranění kožního mazu způsobujícího akné. Vaše pokožka se může měnit s ročními obdobími a různými fázemi života, jako je těhotenství, menopauza nebo přestěhování se do nového města víc, než si myslíte, takže změna rutiny je často více než žádaná.

2. Stanovte si cíle péče o pleť.
Může to být cokoli od zesvětlení tmavých skvrn přes redukci jemných linií až po vyčištění pupínků. Vaše cíle vám také pomohou zjistit, které produkty použít. Ti, kteří doufají, že se zbaví pupínků, mohou hledat čistící jílové mýdlo jako poslední krok ve své rutině, zatímco jiní, kteří se zaměřují na anti-aging, mohou přidat sérum plné aktivních a hydratačních složek.
Pokud vám vyhovuje vaše řada péče o pleť, zvažte, jak můžete maximalizovat jeho výkon. Existuje tolik způsobů, vytěžit z vaší rutiny péče o pleť maximum a pomoci zvýšit výhody produktů, které již máte rádi. Například začlenění týdenního peelingu je nezbytné pro odstranění odumřelých kožních buněk, aby zbytek vašich produktů (sérum, hydratační krém atd.) fungoval lépe.

3. Zkontrolujte data expirace.
Všichni jsme stejní – pokud se nám něco nezdá zkažené, datum spotřeby ignorujeme a dokonce i v lékárničkách necháváme některé produkty příliš dlouho. Ale věděli jste, že produkty péče o pleť mají také svoji trvanlivost? Podívejte se na zadní nebo spodní část balení, zda najdete malou kruhovou nádobu s číslem uvnitř. Toto je doba, většinou označovaná v měsících, po kterou je produkt dobrý. Pokud je například uvedeno 12, znamená to, že produkt je vhodný na 12 měsíců. Pokud jste toto datum překročili s jakýmikoli výrobky, zahoďte je – nestojí to za riziko podráždění nebo porušení ochranné bariéry.

4. Požádejte o pomoc profesionály.
Pokud si nejste jisti, jak změnit rutinu péče o pleť, poraďte se s certifikovaným dermatologem nebo kontaktujte naši zákaznickou podporu. Nesmírně rádi vám vyskládáme produktový výběr na míru přesně podle vašich potřeb a přání. Velmi důležité je však také načasování. Neměňte rutinu již po týdnu či měsíci používání. Kvalitní kosmetika potřebuje dostatek času na to, aby zafungovala a viděli jste výsledky jejího používání. Před provedením změn se proto oddejte své rutině alespoň na tři měsíce, abyste zjistili, jestli opravdu funguje.

5. Vyberte si rutinu podle sebe.
Rozhodněte se, kolik kroků chcete v rámci rutiny absolvovat. Pokud jde o rutiny péče o pleť, klíčem je konzistentnost. Buďte upřímní v tom, kolik času jste ochotni věnovat své rutině a dodržujte ji. Zatímco někteří lidé upřednostňují 12krokovou rutinu, jiní se mohou chtít zabývat pouze pěti produkty najednou.

Definujte mezery ve vaší pleťové péči
Teď, když jste vyklidili skříňky a redukovali své produkty, stále vám může zůstat několik produktů, které chcete střídat. Je však něco, co vám ve vaší rutině chybí? Možná vám chybí funkční sérum, které by vám mohlo pomoci odstranit zabarvení a tmavé skvrny. Nebo si možná uvědomujete, že by vám prospělo začlenění týdenní jílové masky pro boj proti nevítaným nedokonalostem.

Objevte své nové favority
Teď, když máte všechny informace, je čas sestavit si svůj nový režim. Ale pozor! Začněte pomalu. I když může být lákavé zcela přepracovat svou rutinu a začít znovu, nejlepší je začít pomalu. Zavádějte vždy jeden nový produkt, abyste mohli určit, zda vám daný produkt funguje nebo ne. Toto je obzvláště důležité pro produkty s aktivními látkami péče o pleť, protože mohou být intenzivnější a mohou potenciálně způsobit reakci. Každý produkt si rozložte na dva týdny – to vám poskytne dostatek času na kontrolu jakýchkoli negativních reakcí nebo na skutečné výsledky. Navíc to dá vaší pokožce šanci zvyknout si na produkt předtím, než jej vyměníte za něco nového.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- How to Build a Skin Care Routine
- How to Apply Your Products
- 5 Step Basic Skincare Routine & Regimen

 

 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se