Životním stylem proti pleťovým problémům

Jedním z nejčastějších pleťových problémů je právě akné. Nejen kosmetická ošetření, tinktury a mastičky, ale i váš životní styl může ve značné míře přispět k tomu, abyste se akné jednou provždy zbavili. Jak na to?

Nedotýkejte se pupínků!
Může to být velmi lákavé, ale dotek na místě postiženém akné podráždí pokožku, může pupínek ještě zhoršit a může rozšířit pupínky i do jiných oblastí. Dotek, tření, mačkání nebo praskání vředů po akné může také zavést více bakterií do léze, což způsobí další infekci. Vytlačení pupínku může zatlačit bakterie a nečistoty dále do pokožky, takže místo se může zanítit a v konečném důsledku vypadat hůře než dříve.




Výběr správného čistícího prostředku
Mnohá běžná mýdla mají pH, které je příliš vysoké a může dráždit pokožku, čímž se akné zhoršuje. Totéž platí o mnoha komerčních čisticích přípravcích. Dejte sbohem vysušujícím krémem a soustřeďte se na pečující výrobky, které pokožku nejen vyčistí, ale také vyživí a pomohou zabránit dalšímu šíření akné. Vyberte si jemné čistící, oplachovací a mycí prostředky, abyste snížili riziko vzplanutí akné a zahojili rány.

Používání péče o pleť bez obsahu oleje
Olejové nebo příliš mastné produkty mohou v některých případech ucpat póry, čímž se zvyšuje riziko zanesení a následně rostoucích vředů po akné. Hledejte produkty péče o pleť a kosmetiku označenou jako „bez oleje“ nebo „nekomedogenní“, které obsahují složky, které umožňují pórům dýchat. Nekomedogenní mohou být i samotné oleje, volte však přednostně čistě přírodní, organické oleje z ověřených zdrojů.






Dbejte na hydrataci
Když je pokožka suchá, může se podráždit nebo poškodit, což může akné zhoršit. Zůstat hydratovaný také zajišťuje správný vývoj nových kožních buněk, když se rány hojí. Neexistuje žádný standardní denní doporučený příjem vody, protože potřeby vody každého člověka se liší v závislosti na věku, aktivitě, teplotě a jakýchkoli zdravotních problémů. Soustředěné úsilí na pití většího množství vody během dne je dobrým výchozím bodem. Avšak hydratace zevnitř nemusí stačit! Nenechte se proto odradit od používání lehkých hydratačních krémů či sér, které pokožce pomohou s regenerací.

Eliminujte stres
Mnozí odborníci uvádějí stres jako možnou příčinu vzplanutí akné. Stres způsobuje zvýšení hladin hormonu androgenu. Androgen stimuluje vlasové folikuly a mazové žlázy v pórech, čímž zvyšuje riziko vzniku akné. Pomozte si se zvládáním stresových období aromaterapií. Vsaďte na praktické roll ony nebo si zapalte oblíbenou svíčku. Pleť se odvděčí také za ošetřující kúru vpodobě miracle pleťového séra Antistress.















Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- 20 effective tips to get the most glowing skin of your life
- How to Have Glowing Skin? Master These Daily Habits for Healthy Skin!
- The Inside-Out Guide to Getting Your Skin to Glow










Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se