Proč bychom se vlastně měli starat o naši pleť?

Proč bychom se vlastně měli starat o naši pleť?

Z každé strany posloucháme a čteme o důležitosti správného sestavení skincare rutiny a péče o naši pleť. Vraťme se ale zpět na začátek a položme si tu úplně nejzákladnější otázku. Proč je vlastně péče o pleť tak důležitá?

Ano, péče o pleť může být v dnešní době docela trendová, zvláště když beauty influenceři demonstrují na sociálních sítích nejrůznější vychytávky, ale bez ohledu na to, dopřát své pleti trochu lásky nemá jen kosmetické, ale také medicínské výhody. Například, přestože nemůžete zpomalit plynutí času, s jemně vyladěným režimem péče o pleť můžete snížit výskyt jemných linek, vrásek, tmavých skvrn a poškození sluncem. Můžete také docela efektivně zvládnout některé menší problémy s pokožkou, jako je suchost nebo mastnota. A to vše jen pomocí produktů péče o obličej.

 


Pro ty, kteří mají specifická kožní onemocnění, jako je psoriáza, ekzém, rosacea a akné, péče o pleť není vždy zcela dobrovolná či pružná a vyžaduje trochu více přemýšlení o složkách, které budou pro pokožku bezpečné. Za prvé, léčba specifického stavu pokožky často znamená, že musíte použít konkrétní režim péče o pleť, a za druhé, váš stav může způsobit, že vaše pokožka bude citlivější na složky a produkty obecně. Objevení rutiny péče o pleť, která funguje, může proto někomu nabídnout životně důležitý způsob, jak zvládnout a léčit svůj stav. A s příznivými výsledky také v neposlední řadě zvýšit sebevědomí či komfort. Lepší život na dosah!

Mnozí lidé zjišťují, že jejich rutina péče o pleť nabízí určité výhody i pro duševní zdraví – tato rutina vám může pomoci uvědomit si, jak snadné může být dělat hezké věci pro své tělo a vybudovat si zdravé návyky. Konzistentní, zdravá rutina je důležitá pro nastolení rytmu a pořádku v našich životech. Ať už je rutinou péče o pleť, cvičení, meditace nebo jakákoli jiná prospěšná činnost, oddanost této metodě může přinést uzemnění do našeho každodenního života, který se často může zdát chaotický a nekontrolovaný. Někteří lidé mohou také zjistit, že absolvování jejich rutiny nebo dokonce i jen občasné nanesení masky je uvolní a pomůže jim zaměřit pozornost na sebe, možná jedinkrát během dne.
 


Jsem připravena začít s rutinou péče o pleť. Co potřebuji vědět předtím, než začnu?

Předtím, než zjistíte, co zařadit do rutiny péče o pleť, je důležité znát svůj typ pleti a také vědět, jestli máte nějaké problémy, které chcete řešit. Je také dobré pamatovat na to, že režim každého je individuální – to, co funguje pro vaše přátele, rodinu nebo influencery, nemusí být pro vás nejlepší.

Chcete-li zjistit svůj typ pleti, zamyslete se nad tím, jak se vaše pokožka chová bez make-upu nebo produktů několik hodin po sprchování. Pokud se trochu promastí nebo se leskne, pravděpodobně máte mastnou pleť. Pokud máte tendenci mít ekzém a vaše pokožka je v chladných zimních měsících opravdu suchá, pak je nejlepší přiklonit se k péči o pleť pro citlivější a suchou pokožku.

Většina lidí má kombinovanou pleť s mastnými oblastmi kolem nosu a brady. dodává. Je také možné, že nemáte žádný z těchto typů, což znamená, že většina produktů péče o pleť bude pro vaši pokožku bezpečná. Pokud ovšem nemáte jistotu, podívejte se také na náš článek, který vám pomůže poznat svůj typ pleti. Poznání svého typu pleti vám pomůže nasměrovat vás k produktům, které si poradí se suchostí a mastnotou a zároveň se efektivně postarají o jakékoli jiné problémy s pokožkou, které máte.

Před zahájením rutinní péče o pleť nemusíte nutně navštívit dermatologa. Ale pokud máte citlivou pokožku (nebo si nejste jisti, zda se vaše pokožka kvalifikuje jako citlivá), máte-li kožní onemocnění, nebo pokud se snažíte řešit nějaké vážné problémy (jako je tvrdohlavé nebo těžké akné nebo hyperpigmentace), návštěva odborníka může být klíčová . Na základě vašich zjištění či odborných doporučení si pak jednoduše sestavíte denní i noční rutinu péče o pleť.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Healthy Skin Matters
- The Importance of Facials and Skin Care
- Skin care: 5 tips for healthy skin

 

 


Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se