KONOPNÝ OLEJ

KONOPNÝ OLEJ

Mnozí lidé si konopí spojují zejména s marihuanou, ale za studena lisovaný konopný olej s ní ani jinými drogami nemá vůbec nic společného. Naopak pro naše zdraví je hotovým pokladem. Konopný olej totiž obsahuje až 80% polynenasycených mastných kyselin, což jej řadí na absolutní špičku mezi rostlinnými oleji.


PROČ JE KONOPNÝ OLEJ POKLAD VE PÉČI O POKOŽKU

Pro pokožku jsou nejdůležitější kyseliny omega-6-linoleová, omega-6-gama-linoleová a omega-3-linoleová, které jsou pro lidský organismus esenciální – to znamená, že si je neumí sám vytvořit, a proto je musíme přijímat z potravy nebo vstřebáváním přes pokožku. Zmíněné kyseliny mají regenerační, zvláčňující, uklidňující, protizánětlivé a promašťující schopnosti a posilují odolnost pokožky.

Obsahuje také kyselinu gamalinolenovou, která má silné protizánětlivé účinky, pomáhá udržovat přirozenou vlhkost pleti a pomáhá zmírnit nebo vyléčit kožní problémy jako atopický ekzém a lupénka.

Konopný olej obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, B6, C, D. Dále obsahuje také fytosteroly, minerály vápník, hořčík, draslík a železo. Díky vyváženému zastoupení nenasycených esenciálních mastných kyselin je konopný olej považován za vůbec nejhodnotnější z rostlinných olejů. Na rozdíl od minerálních olejů, které neobsahují výživné látky a při jejichž použití pokožka nedýchá, je konopný olej lisován za studena, aby byla zachována jeho bioaktivita. Výborně se vstřebává.
 


KONOPNÝ OLEJ PRO CELKOVÉ ZDRAVÍ ČLOVĚKA

Při konzumaci je konopný olej nejzdravější za studena. Denně se doporučuje zkonzumovat před jídlem 1 až 2 polévkové lžíce konopného oleje. Vhodné je jeho využití ve studené kuchyni, např. při přípravě zeleninových salátů. Třeba ho skladovat ve tmě a chladu, aby nezažloutl.

Má blahodárné účinky na náš organismus. Snižuje hladinu cholesterolu. Působením na klíčový enzym v těle brání produkci dalšího cholesterolu. Chrání organismus před propouštěním zdraví škodlivých látek. Má příznivý vliv na stavbu a funkci jaterních buněk, zvyšuje detoxikační a regenerační schopnost jaterních buněk.

Při zánětech střev a žlučníku působí protizánětlivě. Je účinným antioxidantem, který je vhodný při prevenci srdečně cévních onemocnění i rakoviny.

Jeho protizánětlivé účinky jsou prospěšné při onemocnění kloubů. Pomáhá v boji s atopickou dermatitidou i psoriázou. Má protizánětlivé, antibakteriální a dezinfekční účinky. Konzumace oleje prospívá pokožce díky esenciálním kyselinám a hlavně vysokému obsahu metabolidu omega-6 GLA (kyselina gama-linolenová) a vitamínu E. Pleť je hebčí as menším počtem vrásek.



VLASTNOSTI KONOPNÉHO OLEJE

- Zklidňuje pleť a zmírňuje zarudnutí.
- Eliminuje suchost a podráždění.
- Zmírňuje projevy ekzémů i psoriázy.
- Zjemňuje a regeneruje pokožku.
- Zbavuje svědění, pálení.

Konopný olej představuje poměrně suchý typ oleje, proto je výjimečně dobrým řešením pro nanášení na kůži. Obzvláště užitečný je při používání na kožní onemocnění jako psoriáza či atopický ekzém. Regeneruje pokožku a posiluje její přirozenou imunitu. Využívá se také na vlasy, dokáže je regenerovat a posílit.


Konopný olej může významně doplnit konvenční řešení při léčbě závažných kožních onemocnění a na rozdíl od farmaceutického řešení problému lze a žádoucí konopný olej užívat dlouhodobě nebo trvale bez vedlejších účinků, s mnoha dalšími benefity pro organismus. Vynikající je po opalování na spálenou pokožku, k ošetření běžných popálenin.

Konopný olej má svéráznou vůni, která však není příliš výrazná ani rušivá. Není moc hustý, lehce se vtírá do vysušené pokožky a pokožku zanechává jen mírně mastnou.

JAK POUŽÍVAT KONOPNÝ OLEJ NA KŮŽI


Konopný olejíček můžete jednoduše nanášet na libovolnou část těla, které toužíte dopřát jeho skvostné účinky. Je výborným zvlhčovačem, který ovšem příliš nemastí, proto je vhodný pro všechny typy pokožky či pleti. Pomůže zatočit s kožními problémy a nastartuje regenerační procesy, díky čemuž jeho používání vede ke krásnější, zdravější a zářivější pleti. Pokožku okamžitě zklidňuje a zmírňuje nepříjemný pocit svědění, zároveň pokožku do hloubky vyživuje.

Konopný olej můžete bez problémů používat také v péči o vlasy. Naneste malé množství oleje na vlasovou pokožku, pořádně vmasírujte a nechte působit několik hodin před následným běžným umytím vlasů. Takto ošetřovaná vlasová pokožka postupem času znovu objeví svoji rovnováhu. Eliminují se suchá a svědivá místa, zánětlivá ložiska, i ekzém ustoupí. Vlasy budou pevnější, lesklejší, už na pohled zdravější.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Health Benefits of Hemp Seed Oil
- 12 Incredible Uses for Hemp Seed Oil
- Efficacy of dietary hempseed oil in patients with atopic dermatitis



 

 
Podobné produkty
Podobné články
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se