Jak se zbavit akné v co nejkratším čase

 

Když se akné z ničeho nic rozhodne „zdobit“ vaši jinak krásně čistou pleť, nepodléhejte panice. Přestože je jen málo věcí tak nevítaných jako vyrážka, vězte, že si tím čas od času prochází téměř každý, protože jde o nejběžnější kožní onemocnění. Nezapomínejte však, že vaše akné vás nedefinuje. Vaše pupínky nemají osobitost – vy ano a vaše osobnost je to, co dělá váš obličej nádherným už na první pohled! Přesto chápeme, že se toužíte nemilé ozdoby na tváři rychle zbavit a pomalu vás ovládá pokušení jednotlivé pupínky zkrátka povytlačovat. Nicméně, předtím, než tak učiníte, přečtěte si naše shrnutí nejčistších – v pořadí od nejrychlejších – způsobů, jak můžete léčit černé tečky, bílé tečky a cysty.

A ať už vyzkoušíte jakoukoli metodu, nezapomeňte, že tyto opravy nejsou určeny k ošetření celého obličeje, ale na jeden až dva ojedinělé pupínky. V případě chronického akné se poraďte s lékařem a přejděte na dlouhodobé strategie ošetřování, abyste mohli minimalizovat skvrny po jejich odstranění.




 
1. SOS zakrytí pupínků: méně než 1 minuta
Neexistuje žádná skvrna, kterou by špetka korektoru nedokázala skrýt. Použijte zelený korektor, abyste skryli případné zarudnutí, nebo lososově/oranžový korektor pro potlačení modrých odstínů na tmavší pleti. V případě lehčího nebo menšího akné stačí světlejší korektor v barvě pokožky pro hladké zakrytí.

2. Přikládání ledu na pupínek: 1 minuta nebo více
Použití ledu může mít opravdu překvapivé výsledky. Tato chladící metoda funguje nejlépe při zánětlivém akné, které se objevuje pod kůží – včetně cyst, uzlin, pustulí a tlamek.
Jak na to? Začněte čištěním pleti. Potom zabalte kostku ledu do hrubého ručníku, hadříku nebo použijte studený obklad. Přiložte led na 1 minutu a poté odstraňte.
Pokud je váš pupínek obzvláště zanícený, můžete postup opakovat, ale mezi jednotlivými aplikacemi počkejte 5 minut. Pokračujte v ledování, dokud pupínek nezmizí dostatečně na to, aby bylo možné jej překrýt.

3. Čistící masky: cca 20 minut
Vždy se vyplatí mít doma v záloze alespoň jednu skutečně efektivní čistící masku. Pleťové masky dokáží řešit řadu problémů a v některých případech umí také velmi rychle eliminovat nepříjemné projevy akné. Aplikujte čistící masku (například Chillophoria) na obličej a nechte ji působit přibližně 15-20 minut. Následně pleť omyjte vlažnou vodou. Po takové kúře doporučujeme dodatečně pleť ošetřit hydrolátem, ideální pro boj s akné jsou například čajovníkový či vilín.
Takový přístup k ošetřování aknózní pleti je velmi prospěšný iz dlouhodobého hlediska. Pokud si přejete zbavit se pupínků, vsaďte na kosmetické jíly, které velmi efektivně pohlcují nečistoty z pórů a tím pomáhají předcházet propuknutí zánětlivých epizod.

4. Lokální ošetření: ideální přes noc
Lokální ošetření je cílená metoda, která může sice chvíli trvat, avšak také může přinést překvapivé výsledky. Také lze tuto metodu kombinovat. Možná budete chtít pupínek před ošetřením skvrnami zledovat, zejména u větších teček. Nebo upřednostníte aplikaci masky před spaním a tím podpoříte účinky lokálního ošetření.
Vsaďte na produkty, které obsahují alespoň jednu z těchto složek:
     esenciální oleje, ideální je čajovník
     zinek
     aloe vera
     kyselina salicylová
     CBD
     Tamanu olej, olej z černého kmínu
Po aplikaci se pleti nedotýkejte a produkt nechte působit přes noc. Ráno pleť omyjte vlažnou vodou a ošetřete jako obvykle.






5. Extra tipy pro dlouhodobě efektivní řešení
Máte čas na uklidnění vzplanutí? Zaměřte se na pomalejší, avšak velmi účinné metody. Z dlouhodobého hlediska dermatologové doporučují:
Dopřát si dostatek spánku.
Dbát na hygienu všech předmětů a povrchů, které přicházejí do kontaktu s vaší pletí.
Zvýšit příjem tekutin, především čisté vody.
Dbát na dostatečný příjem čerstvého ovoce a zeleniny.
Nezanedbávat pleťovou péči, především důsledné čištění pleti.
Přestože se může zdát, že tyto rady na první pohled s akné nesouvisejí, opak je pravdou. Mnohé součásti našeho každodenního života mohou být potenciálními spouštěči akné, překvapivě, včetně našich kadeřnických předmětů. Vyhněte se tomu, aby vlasové produkty ucpávaly póry. Máte-li sklony k akné, volte účes s vlasy staženými z obličeje. Když používáte kondicionér ve sprše, umyjte si záda, hrudník a obličej mýdlem, abyste odstranili veškerý kondicionér, který se dostane na vaši pokožku. Používejte jemné a lehce vstřebatelné pleťové krémy a tělová mléka vytvořená z přírodních složek. Vyhýbejte se syntetickým složkám, minerálním olejům, silikonům či parabenům. Častým spouštěčem akné může být také potravinová intolerance. Sledujte si stravu a dávejte pozor, zda se akné náhodou neobjeví zrovna po konzumaci mléčných potravin či moučných jídel, abyste vyloučili možnost intolerance na laktózu či lepek, které se klidně mohou projevovat právě nepříjemnými vyrážkami na pleti.





Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Here's Exactly How To Get Rid of a Pimple Overnight
- How to Get Rid of Pimples Fast: 18 Dos & Don’ts of Fighting Acne
- Acne Diagnosis ans Treatment

 

 






Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se